HOP VALLEY

HOME  >  EXAMPLES  >  HOP VALLEY, EUGENE, OR  (repurposed warehouse)

Hop Valley

 

Abandoned warehouse transformed into a vibrant brewery and tasting room

 

BEFORE > An abandoned warehouse space, originally a bakery built in 1922, met all the criteria to house a new brewery and tasting room. The challenge: How do we transform this generic industrial building into a vibrant, eye-catching hub? 

AFTER > For this adaptive reuse project, the design team was tasked with incorporating the reclaimed materials from a nearby historic barn. The use of the wood and metal in the building aimed to capture the spirit of the historic Whiteaker district, while the landscape evoked agrarian fields of grain laced with wildflowers, giving a nod to the agricultural character of the Willamette Valley.

The regeneration of this site was a key project for this neighborhood. The integration of an outdoor space activated the street, bringing both residents and visitors to the neighborhood to relax, drink and dine. This project spurred additional development along the street, helping to creating a thriving commercial district in the neighborhood. The project has been well received by both visitors and local residents, and in 2014 it was the recipient of the People's Choice and Colleagues' Choice Awards presented by AIA Southwestern Oregon.

CATEGORY

Commercial & Retail 

KEY FEATURES

  • Vibrant brewery

  • Outdoor seating and gather area  

  • Street activation

  • Neighborhood anchor

  • Reclaimed materials

CLIENT

Hop Valley Brewing Company

 

LOCATION

Eugene, OR
Population 166,000 

AFTER
AFTER

Hop Valley Brewing Company, Eugene, Oregon.

BEFORE
BEFORE

Hop Valley Brewing Company, Eugene, Oregon.

AFTER
AFTER

Hop Valley Brewing Company, Eugene, Oregon.

AFTER
AFTER

Hop Valley Brewing Company, Eugene, Oregon.

1/10